Omgeving

Groningen

Emmen

Camping bij TT Assen
Assen
Camping bij Smeerling

Westerwolde

Camping bij Bourtange

Bourtange

Camping in Stadskanaal
Stadskanaal
Camping bij STAR

STAR

Camping bij Watertoren
Watertoren

Omgeving

Stadskanaal vormt het dynamische middelpunt van Zuid – Oost Groningen. Van oorsprong was het een lintdorp, met langs het kanaal huizen en boerderijen, zoals het in zo vele veengebieden gebeurde.

Het lange smalle karakter is er al lang niet meer Stadskanaal is een middelgrote plaats, met onder andere het bekende Geert Teis theater, dat geregeld volle zalen trekt. Stadskanaal heeft een streek functie, met de weidse landerijen er omheen, is het typisch Gronings. Veendam, Hoogezand, Ter Apel en de stad Groningen zijn plaatsen die vanuit Stadskanaal makkelijk bereikbaar zijn.

Terwijl de grens van Drenthe lonkt en probeert te verleiden tot het oversteken van die grens. Borger ligt het dichtst bij, daar bevindt zich het Hunebeddencentrum. Emmen maakt met de dierentuin binnen haar grenzen ook een bezoek meer dan waard. Provincie hoofdstad Assen probeert een echte stad te zijn, juist het proberen geeft deze plaats haar charme. Met het TT circuit hebben de Assenaren wel een sterke troef in handen.

Vloeivelden

Het adres van De Kapschuur, De Vloeivelden 3, wijst op een verdwenen fenomeen. Vloeivelden waren vroegen bij aardappelmeel­ en suikerfabrieken in gebruik om het afvalwater te lozen. Deze grote open bakken vol met water en voedselrijk slib boden een geweldig biotoop aan bijzondere eenden soorten en diverse steltlopers. De camping moet hier lang geleden onderdeel van uitgemaakt hebben.

Tegenwoordig worden de nog bestaande vloeivelden in Groningen door vrijwilligers in stand gehouden, hiermee zullen naar verwachting weer meer watervogels en andere dieren terug komen.